fbpx

Van Dijck Kalii 3.0 Belt

Adviesprijs v.a.:

3,599.00

Indien filters voor deze fiets beschikbaar zijn, eerst alle filters selecteren voor resultaat.

Beschrijving

Van Dijck Kalii 3.0 Belt

Na een groot succes in 2021 met de lancering van de van Dijck Kalii 2.0 belt is er nu de verbeterde versie die voor nog meer rijplezier zorgt! Maak kennis met de Van Dijck Kalii 3.0 Belt! Deze dikke Van Dijck e-bike is uitgevoerd met een Gates carbon drive belt in plaats van een ketting, standaard zit er al een 655 Watt batterij in de fiets en hij wordt ook nog eens aangedreven door een oersterke Bafang M420 motor.

Opbouw van de Van Dijck Kalii 3.0

Deze fiets is geschikt voor iedereen die een onderhoudsvriendelijke fiets zoekt met middenmotor, een grote actieradius en een lekker strak frame. Het is als je het ons vraagt de perfecte mix tussen een sportieve fiets waarmee je tijdens mooi weer behoorlijke kilometers kunt fietsen en een onderhoudsarme fiets die erg geschikt is om iedere dag te gebruiken, ook als het minder mooi weer is. Deze e-bike wordt in twee varianten geleverd: een mixed frame (lage stang) en een step over frame (hoge stang), ook wel bekend als damesfiets of herenfiets. De kleur van de Kalii 3.0 is mat antraciet in de mix met matzwart. Je kunt op deze e-bike veel verschillende zitposities aannemen; van heel rechtop naar ver naar voor leunend. Dit maakt de fiets geschikt voor een hele grote doelgroep. Tel daar de 80Nm sterke (en erg stille) Bafang m420 middenmotor bij en rust hem uit met een monoshock voorvork zodat het rijgedrag dempend maar wel lekker direct is en je voelt de kwaliteit er vanaf spatten. Als je op deze fiets rijdt valt het op dat hij enorm solide aanvoelt, je hebt veel fiets onder je billen als je erop rijdt en dit is puur op een positieve manier bedoeld.

Van Dijck Kalii 3.0 accu en bereik

Deze e-bike kan natuurlijk niet met een licht kaliber accu komen, daarom zijn de makers van Van Dijck fietsen lief genoeg geweest om er een behoorlijke standaard accu bij te leveren die ook nog zwaarder kan worden besteld als je dit wenst. De Kalii 3.0 beschikt standaard over een 655Wh sterke accu die geintegreerd is in het frame (wel uitneembaar).
Vaak vertellen fabrikanten bij een 655 of vergelijkbare accu dat je er tot 200km bereik mee hebt. Dit zal ongetwijfeld kunnen als je in een hele lage stand op een hele vlakke weg fietst maar wij vertellen liever wij teruggekoppeld krijgen in de winkel en wat wij zelf getest hebben. Je kunt met deze accu op je sloffen de 100km aantikken, als je gemiddeld rijdt kun je ook met gemak de 120km aantikken, daarboven red je ook maar dan moet je al wel zuiniger gaan rijden. Wil je verder kunnen? Niet getreurd, het is mogelijk om de e-bike met een zwaardere accu te bestellen, je kunt hierbij kiezen uit een 806Wh accu of een 882Wh accu. Niet normaal toch? Inmiddels rijden er hier een paar mensen rond met een 882 accu en met deze accu’s worden afstanden tot zo’n 190km gereden.
Bij de Van Dijck Kalii 3.0 belt zit standaard een iets snellere lader (3.0Ah) ten opzichte van wat veel andere merken/modellen geleverd krijgen (2.0Ah). Hierdoor kun je nog steeds binnen redelijke tijd deze accu’s volladen.

De Kreutzer middenmotor op de Kalii 3.0

Van Dijck maakt op haar e-bikes gebruik van de motoren van Bafang en doet dit onder een ander label: Kreutzer. Dit zijn enorm stille maar toch snelle motoren. Ze hebben een koppel van 80Nm en maken gebruik van twee verschillende sensoren die in de middenmotor ingebouwd zijn. Er zit namelijk zowel een krachtsensor als een rotatiesensor op de Bafang M420. De M420 is de opvolger van de alom bekende M400 motor die al een aantal jaar met veel succes wordt gebruikt op veel merken zoals Qwic, Brinckers, BSP en nog veel meer fietsmerken.
Het verschil tussen de M400 en M420 middenmotor van Bafang is dat de M420 een wat gevoeligere krachtsensor heeft. Hij voelt daardoor beter aan hoeveel kracht je aan het zetten bent tijdens het trappen en hij reageert daardoor veel accurater.
Omdat er maar liefst 80Nm koppel wordt gegenereerd door deze middenmotor, is de Van Dijck Kalii 3.0 erg geschikt voor ritten zowel binnen als buiten Nederland. Je kunt met deze sterke motor ook perfect in de Ardennen rijden, je kunt met de Kalii 3.0 dus ook geweldig op vakantie. Het is wel belangrijk om te weten dat dit niet een must is, door de krachtsensor zal de motor pas veel vermogen gaan geven op het moment dat jij erom vraagt. Het is bij deze e-bike/met deze middenmotor dus niet zo dat je op de Nederlandse fietspaden te veel kracht hebt, hij is juist enorm uitgebalanceerd en kan alles aan. Kom gerust proefrijden als je wil weten of dit de juiste combinatie voor jou is.

 

De Van Dijck Kalii 3.0 belt drive

De Aandrijving geschiedt door een Gates belt. Het betreft bij de Van Dijck Kalii 3.0 een Gates carbon belt drive (blauwe binnenkant van de snaar), dit is de sterkste snaaraandrijving die momenteel voor de fiets verkrijgbaar is. Het rijden met een Gates belt in combinatie met een sterke middenmotor is subliem. De aandrijving van deze e-bike voelt enorm direct, er gaat bijna geen kracht verloren in het rekken en strekken van de ketting of schakeltjes die langs elkaar schuren en daardoor wrijving veroorzaken. Ook is de Gates belt erg stil en vriendelijk in onderhoud. Je kunt er als je de belt op de juiste spanning houdt tot 40.000km mee rijden voordat je hem moet vervangen. Smeren is niet meer nodig, het is alleen handig om zo nu en dan een servicebeurt aan de e-bike te laten geven zodat we voor je kunnen controleren of de belt nog op de juiste spanning staat en zo nodig kunnen we hem spannen tot de gewenste sterkte.

 

Overige informatie over de Van Dijck Kalii 3.0 belt

Zoals je hierboven kunt lezen is het een alleskunner. De e-bike leent zich goed voor zowel woon-werkverkeer als lekker touren in of buiten Nederland. De eigenaren die er tot nu toe een hebben gekocht zijn erg tevreden, we horen met name veel goede verhalen over de stabiliteit en de afwerking van deze e-bike. De accu is uitneembaar uit het frame waardoor je hem ook veilig kunt bewaren in periodes met vorst. Ook zijn van Dijck accu’s te vervangen en/of reviseren als ze niet meer voldoende presteren. Je koopt bij een van Dijck e-bike dus echt een stukje kwaliteit en betrouwbaarheid.
Wij streven ernaar om de Kalii 3.0 altijd in de winkel te hebben voor een proefrit maar als u zeker wil weten of er een staat dan kunt u het beste bellen of een mail sturen.
Naast de Kalii 3.0 belt is er ook een Kalii 3.0 derailleur. In de winkel merken we dat de voorkeur van de meeste fietsers uitgaat naar de Gates Belt versie omdat deze een stuk onderhoudsvriendelijker is. Wil je niet vaak met ondersteuning fietsen of neem je je fiets voornamelijk mee naar heuvelachtige gebieden zoals in Duitsland of Oostenrijk dan kan een derailleur wel lekkerder rijden. Toch blijft dit laatste een persoonlijk verhaal en is de belt versie momenteel de meest verkochte. Kom hem zelf testen!

 

Specificaties

Ik ben geïnteresseerd in deze fiets